Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Пєсков пояснив, чому Путін не зустрічав в аеропорту виданих Україною в рамках обміну громадян

Фото: Володимир Путін

Відповідаючи на питання про те, чому Путін, на відміну від президента України Володимира Зеленського , не прибув в аеропорт зустрічати учасників обміну утримуваних іншою країною . Пресс-секретар президента Росії , Дмитро Пєсков заявив, що зустріч в аеропорту – не прерогатива глави держави. Про це повідомляє ТАСС

“В цілому це не прерогатива глави держави. Глава держави свою частину шляху пройшов, щоб цей обмін зміг відбутися. І це є головним, а не приїзд або неприїзд в аеропорт”, – сказав він.

Пєсков залишив без коментарів питання про те, чи буде надано російське громадянство українцям, виданими Києвом Росії в рамках цього обміну.

Раніше 7 вересня, президент Володимир Зеленський приїхав в київський аеропорт Бориспіль, щоб зустріти літак з Москви з українськими громадянами, які повернулися на батьківщину в рамках обміну утримуваними особами. В аеропорт також прибули журналісти, представники офісу президента генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, омбудсмен Людмила Дненісова, міністр МВС Арсен Аваков і родичі учасників обміну.

Залишити відповідь