Субота, 20 Квітня, 2024
ПолітикаСуспільство

Про те як Зеленський говорить з Путіним розповів помічник президента

Фото: Андрій Ярмак/ з відкритих джерел.

Помічник президента Андрій Єрмак, який очолював українську частину групи з обміну полоненими і літав за звільненими українцями у Москву, заявляє, що президенти України і Росії говорять на рівних, а їхні розмови конструктивні.

Про це повідомляє “Українська Правда”

За словами Єрмака, під час переговорів Росія не намагалася змінювати тактику поведінки і не пробувала додавати у переговорний процес інших людей. Складнощі, які виникали у процесі звільнення людей, стосувалися “виключно юридичних процедур”. Зокрема, того, що українські політв’язні перебували у різних містах Росії.   

“За той термін, який я бачу, а я буваю на багатьох перемовинах, позиція нашого президента, ставлення до нього, його вміння вести перемовини, не передбачає, щоб хтось з ним поводився неввічливо. Це була рівна розмова двох президентів”,-   повідомив помічник президента .

Ярмак так само повідомив , що якби не було конструктивного діалогу між президентами, не відбулося би звільнення.

“Змін у домовленостях ніяких не було. Все, про що домовився президент під час телефонної розмови, було здійснено”, – сказав Ярмак.

Він додав, деякі телефонні розмови з президентом Росії Володимиром Путіним Зеленський проводить сам, а деякі за участі радників.  

Єрмак також уточнив , що кум президента Росії Володимира Путіна, голова політради “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук жодним чином не був включений у процес обміну.

За його словами, звільнення Олега Сенцова “забезпечив особисто президент Зеленський”, а Росія з першого дня називала прізвище Цемаха серед осіб на обмін.

Єрмак також запевняє, що Зеленський мав консультації з деякими європейськими лідерами, і всі необхідні процедури, на яких наполягала нідерландська сторона щодо Цемаха, були реалізовані.  

Залишити відповідь