Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Денисова повідомила що в цьому році ще відбудеться обмін полоненими

Фото: Людмила Денисова / Укрінформ

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про обмін полоненими з Росією та про подальші домовленості.

Про це повідомляє ТСН .

За словами Денісової, коли вона вступила на цю посаду, 2018 року, вона об’їхала українські в’язниці, в яких перебували російські громадяни, для того, щоб вони написали заяви на обмін на ім’я Володимира Путіна.

Щодо того, чим поступилася Україна під час обміну, Денісова сказала: “Нічого немає важливішого, ніж людина та її життя”.

“Саме Зеленський зайняв позиції, що до 24 моряків потрібно додати політв’язнів. Ми не зупиняємось, ми проводимо особисті перемовини, президент і керівник робочої групи, саме пан Єрмак, проводять перемовини для того, щоб повернути всіх. Зараз наших, ті які ідентифіковані, 113, з них 89 кримських татар. Перспективи обміну є, я вважаю, що цього року обмін відбудеться”, – додала Денісова.

Раніше 7 вересня відбувся обмін обмін полоненими між Україною та Росією. В Київському аеропорту Бориспіль . В аеропорт прибули президент Володимир Зеленський , журналісти, представники офісу президента, генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, омбудсмен Людмила Дненісова, міністр МВС Арсен Аваков і родичі учасників обміну.

Залишити відповідь