П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Війна

Морські піхотинці ВМС ЗСУ візьмут участь у черговій фазі багатонаціонального навчання “Платінум Ігл”

Фото: Прес-служба ВМС ЗС України

Морські піхотинці Військово-Морських Сил Збройних Сил України візьмут участь у черговій фазі багатонаціонального навчання “Платінум Ігл”, що відбудеться в рамках заходів з підготовки військ (сил) “Ротаційні сили Чорноморського регіону”.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗС України на своїй офіційній сторінці у Facebook .

Навчання триватимуть протягом двох тижнів на навчальному полігоні Бабадаг (Румунія), метою заходу буде проведення багатонаціональної наземної операції з безпеки у кризовому регіоні.

Повідомляється, що підрозділи прибули на місце проведення заходу. І сьогодні , почалася урочиста церемонія відкриття. Вже традиційно Україну на навчаннях представлятимуть підрозділи морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України. Загалом в багатонаціональних навчаннях приймуть участь понад 300 військовослужбовців із шести країн-учасниць: Болгарія, Грузія, Молдова, Румунія, США та Україна.

Уточнюється, що протягом двох тижнів учасники відпрацюють маневрування, оборонні та наступальні дії, здійснення патрулювання, рейдові дії тощо. Важливо відмітити що всі елементи відпрацьовуватимуться у складі багатонаціональних груп та у відповідності до стандартів НАТО.

Раніше , перша фаза міжнародних навчань проходила на початку березня поточного року. Загалом багатонаціональні навчання «Платинум Ігл» з 2017 року є оновленим форматом міжнародних маневрів «Платинум Лінкс», в яких представники українських ВМС беруть участь на постійній основі.

Залишити відповідь