П’ятниця, 29 Березня, 2024
Екологія

Київ долучився до Всесвітнього маршу за клімат

«Тікати не буде куди!»

Проти пластику, «брудних» електростанцій та промислового тваринництва: 20 вересня Київ долучився до Всесвітнього маршу за клімат. Більше як сотня школярів та екоактивістів зібралися, щоб визначити боротьбу зі змінами клімату та порятунок екології як пріоритети в національній політиці. Це частина міжнародної хвилі молодіжних кліматичних маршів #GlobalClimateStrike.

Учасники маршу із саморобними плакатами зібралися на Михайлівській площі, щоб рушити до офісу президента та передати свої вимоги.

Серед вимог – оголошення національного курсу щодо повного переходу на 100% відновлювані джерела енергії (ВДЕ) до 2050 року; відмова від будівництва нових електростанцій на викопному паливі.

Учасники маршу також пропонують владі припинити дотувати з державного бюджету промислове тваринництво (бо це одне з головних джерел викидів парникових газів) і заборонити використання, імпорт та виробництво одноразового посуду, пакетів.

До списку екопропозицій потрапив розвиток «зеленого» громадського електротранспорту та велоінфраструктури у містах, а також поширення технологій енергозбереження.

Залишити відповідь