Середа, 8 Травня, 2024
Політика

На сесію асамблеї ПАРЄ з неофіційним візитом їде глава української делегації

Фото: Фото: Єлизавета Ясько/Facebook

Глава української делегації Парламентської асамблеї Ради Європи, народний депутат від “Слуги народу” Єлизавета Ясько , яка тиждень тому призначена на цю посаду. Збирається їхати на сесію асамблеї в якості гостя.

Про це вона повідомила в інтерв’ю виданню LB.ua .

“З представників нової делегації ніхто не їде. Їду я з неофіційним візитом. Як глава делегації, але у мене ж немає статусу і повноважень. Тобто, в якості гостя. У мене заплановано багато зустрічей, потрібно з усіма познайомитися, все вивчити” , – повідомила Ясько.

Вона уточнила, що буде зустрічатися з партнерами України, в тому числі з Держсекретарем МЗС Франції з питань Європи Амелі де Моншален .

“З французькою стороною кілька зустрічей буде, подивимося. Я хочу охопити максимально, щоб зібрати інформацію і зрозуміти всю картину. Мені потрібно в цьому розбиратися”, сказала Ясько.

Раніше 26 червня, парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути делегацію Росії без санкцій. У відповідь на це делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України в ПАРЄ покинули зал засідань.

А вже 23 вересня, делегація Верховної Ради України офіційно відмовилася взяти участь в осінній сесії Парламентській асамблеї Ради Європи, яка відбудеться з 30 вересня до 4 жовтня.

Залишити відповідь