Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Данилюк розповів, чому пішов з РНБО – ЗМІ

Фото: Олександр Данилюк/www.president.gov.ua

Відставка Олександра Данилюка стала першим публічним конфліктом в команді Володимира Зеленського . Він вирішив написати заяву про звільнення з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони, після підпалу машини невістки а потім і будинку Валерії Гонтаревої .

В інтерв’ю Українській службі ВВС, Данилюк повідомив чому він вирішив написати заяву про звільнення з посади.

“Було декілька факторів, але останньою краплею були події навколо “ПриватБанку”. Протягом останніх тижнів відбулися події, які викликали величезний резонанс. Це стосується і обшуків у “ПриватБанку”, і підпалу машини, і будинку Валерії Гонтаревої. Також є певний прогрес у судах”,- сказав екс-голова відомства.

Він додав, що була така концентрація подій, яка послала дуже негативний сигнал. 

“І я як людина, яка поставила на кон свою репутацію під час передвиборчої кампанії, коли заявляв, що робитиму все, аби вплив Коломойського в Україні був обмеженим, звичайно, я не міг на це не реагувати. Це було питання не тільки репутації, це було питання цінностей. І тому це стало останньою краплею”,- підкреслив Данилюк.

Данилюк був радником з міжнародних та економічних питань ще під час передвиборчої кампанії Зеленського, саме тому всі чекали призначення Данилюка на якусь високу посаду у владі.

28 травня 2019 року президент Володимир Зеленський призначив Олександра Данилюка секретарем РНБО.

А вже пізніше, 27 вересня в Офісі президента повідомили, що він подав у відставку. Сам Данилюк , підтвердив цю інформацію.Через декілька днів, 30 вересня Зеленським була прийнята його відставка.

Залишити відповідь