П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

США запропонували КНДР угоду про пом’якшення санкцій

США запропонували КНДР пом’якшення санкцій в обмін на демонтаж ядерного реактора та припинення збагачення урану

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

На переговорах, що розпочалися 5 жовтня на робочому рівні між США і КНДР, американська сторона може запропонувати Північній Кореї демонтувати ядерний реактор в Йонбені в обмін на трирічне пом’якшення санкцій, повідомив новинний сайт Vox, посилаючись на інформовані джерела.

Вашингтон може запропонувати скасування санкцій на експорт Пхеньяном текстилю та вугілля на 36 місяців в обмін на демонтаж реактора, що піддається перевірці та припинення збагачення Північною Кореєю урану.

Журнал Time пише, що після випробувального пуску КНДР балістичної ракети з підводного човна для президента США Дональда Трампа був проведений спеціальний брифінг, однак він “не виявив жодного інтересу, коли помічники детально описали нові зусилля Північної Кореї з розробки ракет”. Глава Білого дому продовжує наполягати на дипломатичному вирішенні північнокорейської проблеми.

Робочі переговори між США і КНДР починаються в Швеції в суботу. За його даними, в переговорах візьмуть участь спецпредставник США з Північної Кореї Стівен Біган і північнокорейський посол з особливих доручень Кім Мен Гіль.

Американський і північнокорейський представники були помічені в Стокгольмі, проте відмовилися від спілкування з журналістами.

Залишити відповідь