Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Рябошапка призначив своїм новим заступником Трепака

Фото: Віктор Трепак/ 24tv.ua

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив Віктора Трепака заступником Генерального прокурора.

Про це повідомила прес-служба генпрокуратури.

“Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 8 жовтня 2019 року підписав наказ про призначення Віктора Трепака заступником Генерального прокурора”,- йдеться в повідомленні відомства.

Як відомо, Віктор Трепак кандидат юридичних наук, учасник бойових дій на Сході України та колишній перший заступник голови Служби безпеки України.

 У 1997 році, він закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка, а в 2002 році – Львівський інститут внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ України за спеціальністю «правознавство».

З 2000 року був призваний на військову службу в органи Служби безпеки України, де проходив її на оперативних і керівних посадах. З 2015 по 2016 роки Віктор Трепак займав посаду першого заступника голови СБУ – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

З липня 2016 року по 31 серпня 2018 року – професор кафедри Національної академії Служби безпеки України, а з 1 вересня 2018 року по жовтень 2019 року – доцент кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету імені Івана Франка.

Так само відомо, що в 2016 році Віктор Трепак передав в Національне антикорупційне бюро документи, що підтверджують незаконні виплати “Партією регіонів” готівкових коштів деяким чиновникам, це так звана “чорна бухгалтерія” ПР.

Залишити відповідь