Вівторок, 16 Квітня, 2024
Суспільство

Денисова просить Москалькову з’ясувати, де знаходяться засуджені в Криму так звані “диверсанти” Дудка і Бессарабов

Фото: Денісова і Москалькова Facebook / Людмила Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням посприяти у встановленні місця перебування громадян України Володимира Дудки та Олексія Бессарабова , засуджених в анексованому Криму та етапованих в Москву у вересні.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook

“На сьогодні місце перебування громадян України Володимира Дудки та Олексія Бессарабова невідоме. Згідно з отриманою інформації від рідних та адвокатів, наприкінці вересня наших громадян вивезли з пенітенціарного закладу на території тимчасово окупованого Криму. Де зараз перебувають громадяни України – невідомо”,-написала Денісова .

Як відомо, раніше 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру “Номос” Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку.Усіх трьох звинуватили нібито в підготовці диверсій в анексованому Криму на замовлення української розвідки.

Пізніше, 16 листопада 2017 року Севастопольський міськсуд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

А вже в квітні 2019 року, Володимира Дудку та Олексія Бессарабова засуджено до 14 років колонії суворого режиму .

Так само відомо, що 25 вересня адвокат Сергій Легостов заявив що засуджених у “справі українських диверсантів” Олексія Бессарабова і Володимира Дудку етапували з СІЗО №1 окупованого Сімферополя де вони утримувалися майже три роки, до Москви для розгляду апеляційної скарги на вирок .

15 жовтня 2019 року у Верховному суді РФ має відбутися розгляд апеляції.

Залишити відповідь