Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Президент України вважає, що для легалізації канабісу ще не час

Президент Володимир Зеленський вважає, що легалізація канабісу в Україні не на часі, є інші пріоритети

Про це він сказав під час пресмарафону в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз не йдеться про легалізацію канабісу. Але я знаю, що дуже багато людей хочуть займатися цим бізнесом в Україні. Але ми можемо це розглядати тільки після того, як ми будемо знати, що ми дійсно говоримо про медичну марихуану. Це дуже гострі питання. Я не хочу, що нам завтра сказали, що ми дозволили всім займатися наркотиками… Мені здається так, що ті, хто хоче – потерплять”, – зазначив Зеленський.

Він також наголосив, що не бачив законопроєкт про легалізацію медичного канабісу, який у парламент внесли народні депутати від партії “Слуга народу”. На думку Президента, зараз це питання не є пріоритетним, оскільки в Україні є багато інших проблем.

“Я не бачив зареєстрованого закону від партії “Слуга народу”. Є речі, які не на часі, я гадаю, що це не на часі, не зараз. Це не пріоритет. Ми не виписали всі ризики, з цим пов’язані, ми не знаємо, чи готове наше суспільство. Нас не можна порівнювати з Канадою чи іншими країнами. Ми ще не готові, ми боремося зараз навпаки – з наркотиками. Якщо у нас завтра не буде високого рівня людей хворих на наркоманію, якщо ми все це поборемо, тоді і можемо повернутися до розгляду цієї справи”, – сказав Зеленський.

Залишити відповідь