Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Кремлівський рупор Пєсков утруднюється дати оцінку вимогам української сторони про розпуск так званих “ЛНР” та “ДНР”

У Кремлі відреагували на вимогу української сторони про розпуск так званих “ЛНР” і “ДНР” як передумову виконання політичної частини Мінських угод. Кремлю поки не зрозуміло, чи є вимоги Києва про розпуск самопроголошених республік відмовою України від зобов’язань в рамках мінських домовленостей. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. Кажуть, це стало для них несподіванкою.

Про це повідомляє російське інформагенство ТАСС.

“Це знову, як то кажуть, нові ввідні, по ходу надходять нові ввідні від української сторони. Тут можна сміливо сказати, що такі нові ввідні вельми несподівані – і для Москви, і для Берліна, і для Парижа. Тут поки важко коментувати, чи означає це відхід від мінських угод, чи означає це відмову від раніше взятих зобов’язань і раніше поставлених підписів – поки незрозуміло “, – сказав представник Кремля.

Журналісти нагадали Пєскову, що в Мінських угодах не згадуються назви “ЛНР” і “ДНР”.

“Цей комплекс заходів був парафований” представниками республік “, і фіналізація комплексу заходів як документа була б неможлива без узгодження з представниками цих республік. Це те, що трапилося в Мінську”, – підкреслив він.

Залишити відповідь