П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

37-річна жінка померла після гінекологічної процедури

У Чернівцях після нескладної гінекологічної процедури померла 37-річна Наталія Винник. Зранку вона пішла в лікарню, а вже через кілька годин медики зателефонували її рідним і повідомили про смерть. Родичі винуватять у смерті лікарів

Померла, за словами родичів, не мала серйозних проблем зі здоров’ям. Єдине – не могла завагітніти, а тому й прийшла до лікарів. Її під загальним наркозом робили гістероскопію. Лікарі , які робили діагностику, назвали рідним одразу кілька версій смерті Наталії, повідомляє ТСН.

“Версії – це алергічна реакція, і лопнув легеневий тромб. Коли зайшов до кабінету зайвий раз уточнити, що стало причиною смерті, то сказали: різко впав тиск. Дві версії різні протягом такого малого відрізку часу”, – каже чоловік сестри загиблої Віталій Козак.

Завідувачка відділення, у якому робили операцію, спілкуватися відмовилась. Виконуючий обов’язки головного лікаря запевняє, що усі лікарі, які робили операцію – висококваліфіковані. Процедура була успішною, а погано жінці стало вже після неї. У жінки зупинилося серце, пішов набряк легенів. Реанімаційні заходи не допомогли.

Що саме спричинило зупинку серця – з’ясовують у обласному патологоанатомічному бюро, бо лише розтин тіла дозволить точно встановити причину.

У поліції за заявою родичів відкрили кримінальне провадження щодо ймовірного неналежного виконання медиками своїх обов’язків.

Залишити відповідь