Середа, 13 Березня, 2024
Політика

Президент Туреччини звинуватив західні держави у підтримці терористів у Сирії

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у понеділок, 21 жовтня, звинуватив західні держави у підтримці терористів через те, що вони не підтримали операцію Анкари проти сирійських курдів

Про це повідомляє “Європейська правда” .

“Чи можете ви уявити собі, що весь Захід підтримав терористів, і всі напали на нас, включно з державами-членами НАТО та країнами Європейського союзу?”, – сказав Ердоган у Стамбулі.

“З яких це пір ви стали на сторону терору? Чи PYD-YPG (сирійські курдські сили) вступили в НАТО, а ми не знаємо про це?”, – запитав він.

На думку Анкари, YPG є “терористичним” відгалуженням незаконної Робочої партії Курдистану (PKK), яка з 1984 року веде партизанську боротьбу на території Туреччини. PKK занесена в чорний список як терористичне угрупування в Туреччині, США і ЄС.

Військові дії Анкари проти курдів викликали широку міжнародну критику і спонукали деякі країни НАТО призупинити продаж нових озброєнь Туреччині. Генсек НАТО Єнс Столтенберг неодноразово висловлював “серйозні побоювання” з приводу військової операції Туреччини, розпочатої 9 жовтня.

Залишити відповідь