Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Зеленський перевірить депутатів “Слуги народу” на детекторі брехні

Самі ж депутати не сприймають такі вимоги

Про це повідомляє Українська Правда.

Самі ж депутати з комітету сприймають такі вимоги в штики, критикують своїх колег Андрія Мотовиловця, Роксолану Підласу та голову комітету Данила Гетьманцева за те, що вони донесли “неправдиву інформацію в ОПУ”.

Також про те, що Офіс президента наполягає на проходженні поліграфа “слугами народу” з фінансового комітету, писав нардеп, заступник голови фінансового комітету Ради Олександр Дубінський.

За його словами, ця вимога надійшла після звернення кількох нардепів, яким не сподобалось голосування членів комітету, “де було прийняте рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і т.зв. “площадок Яценка” + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА”.

Дубінський додав, що готовий пройти детектор брехні щодо того, чи отримував він гроші за голосування. Він також запевнив, що пройдуть поліграф і його колеги по комітету.

Разом з тим, за його словами, детектор брехні мають пройти і співробітники ОПУ і депутати-автори “скандальних законопроектів”. Таких проектів законів Дубінський нарахував 8 і опублікував їх у соцмережі разом з переліком їхніх авторів.