Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Поліцією і ДБР відкрито справу про тортури і насильство над дітьми в одеському притулку

Поліція Одеської області та Держбюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактами катування та інших порушень прав дітей у КЗ “Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації”. Хід досудового розслідування взято на контроль Генеральною прокуратурою України.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Повідомляється, що у зв’язку з резонансом та численними публікаціями у ЗМІ заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов направив прокурору Одеської області доручення щодо перевірки оприлюднених фактів.

Мова йде про побиття дітей, причому не тільки з боку вихователів Центру, а й працівників правоохоронних органів, приниження, ґвалтування неповнолітніх. 

“Ця перевірка дасть можливість встановити об’єктивні обставини, причини скоєння цих нелюдських дій, виявити винних осіб і якомога швидше направити справу до суду”, – зазначив Гюндуз Мамедов.

Наразі, провадження відкриті за статтями : ч.1 ст. 127, ч.1 ст.137, ч.3 ст. 152, ч.2 ст. 365 передбачених кримінальним Кодексом України.

Залишити відповідь