Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

ДБР проводить обшуки у колишнього нардепа Макеєнко який є власником телеканалу “Прямий”

7 листопада, у колишнього депутата Верховної Ради Володимира Макеєнка і власника телеканалу “Прямий”, співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) проводять обшуки.

Про це повідомляє телеканал “Прямий”.

“Канал сприймає ці дії як тиск і наступ на свободу слова”,- ідеться в повідомленні телеканалу.

Повідомляється, що слідчий, який прийшов з обшуком до помешкання Володимира Макеєнка, відмовився повідомляти, який саме правоохоронний орган він представляє.

Згодом стало відомо, що у конс’єржки записався слідчий Державного бюро розслідувань Роман Давидевич. Всього у квартирі Макеєнка перебувають п’ять  правоохоронців.

Обшук відбувається за постановою суду, проте правоохоронець відмовився повідомляти, якого саме, і за якою справою.

В той же час, на обшук у Макеєнка відреагувала також партія “Європейська солідарність”зробивши заяву .

“Прямий канал залишається одним з небагатьох засобів масової інформації, який не співає осанну президенту Зеленському. Саме з цим ми пов’язуємо обшуки в офісі Володимира Макеєнка, який є власником Прямого каналу. Ключову роль у цих діях, як завжди, відіграє поплічник Януковича Портнов та його «шістка» керівник ДБР Труба”,-ідеться в заяві політичної сили.

В “Європейської Солідарності” уточнюють, що будуть звертатися з відповідними заявами до європейських структур та міжнародних організацій, оскільки дії української влади не відповідають стандартам європейської демократії та повертають Україну в русло російського штибу авторитарної політики.

Як відомо,ДБР 1 липня провело слідчі дії на телеканалі “Прямий”

Журналісти телеканалу “Прямий” звернулися до директора Державного бюро розслідувань України Романа Труби з проханням пояснити, мету візиту слідчих відомства до телеканалу.

Відповідне звернення озвучив ведучий телеканалу “Прямий” Тарас Березовець в ефірі ток-шоу “Ситуація”.

“Чому Ваші слідчі приходять, замість того, щоб приходити до людей з вищих ешелонів влади, які вчиняють злочини, чому вони приходять до журналістів? Пане Труба, ми сподіваємося, що у Вас є достатньо часу і сміливості аби відповісти на це запитання. Телеканал “Прямий” готовий дати Вашу відповідь у прямому ефірі без купюр так, як ми робимо завжди. А не підлими методами намагатися завадити нам виконувати свою роботу. Пане Труба, ми чекаємо Вашої відповіді”, – сказав Березовець.

24 червня , депутатка, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, в коментарі виданню “Детектор Медіа” повідомила що Петро Порошенко готовий купити телеканал у Володимира Макеєнка, якщо в того “виникнуть проблеми”.

Залишити відповідь