Середа, 15 Травня, 2024
Суспільство

У Києві суд заарештував жінку-ветерана АТО з позивним “Пума”

У середу, 6 листопада, Печерський суд Києва заарештував на 60 діб ветерана АТО Інну Грищенко з позивним “Пума”.

Про це повідомив у Facebook , інший ветеран війни на Донбасі, кримчанин Станіслав Краснов.

Згодом засновник Pizza Veterano Леонід Остальцов повідомив про обшуки в київській піцерії, де працювала Інна Грищенко, а також у його помічника Дмитра Терещенка.

Терещенко нібито звинувачують у причетності до замаху на бізнесмена в Косові (Івано-Франківська область) у 2018 році, за яке у вересні 2019 року затримали кіборга Владислава Грищенка, з позивним “Буча”.

Владислав є чоловіком Інни, яка три роки тому працювала в одному із закладів Veterano Group. Тоді його дружина проходила у справі як свідок, а тепер – як підозрювана.

Фото: Влад Грищенко “Буча” (боєць “Правого Сектора”, а потім 95 аеромобільної бригади ЗСУ) та його дружина Інна Грищенко “Пума” (також воювала в рядах ДУК ПС)/ з відкритих джерел

Як відомо, Інну Грищенко затримали 5 листопада.

Адвокат Масі Найєм, який представляв підозрювану у цьому розгляді, зазначив, що зробили це з порушенням закону.

“Їй інкримінують тяжку статтю. Згідно із законом затримання мало проводитися в присутності адвоката. Цього забезпечено не було. Це є підставою взагалі не обирати жодного запобіжного заходу”, – сказав Найєм.

Сама Інна Грищенко категорично заперечила свою вину. Говорить, що подібних дій не вчиняла. До того ж, каже, її ймовірне переховування від слідства є нісенітницею.

Жінка зазначила, що вона є інвалідом війни, а тому має періодично робити операцію на нозі та проходити реабілітацію, інакше стан кінцівки буде погіршуватися.

Адвокати просили для Грищенко домашній арешт, натомість суддя Бортницька задовольнила клопотання прокурорів і арештувала Грищенко.

Залишити відповідь