П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

У Херсоні апеляційний суд не дозволив перейменувати вулицю ім’ям Гандзюк

П’ятим апеляційним адміністративним судом підтверджено рішення суду попередньої інстанції про визнання протиправним рішення про перейменування в місті Херсоні вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу суду.

Повідомляється, що суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги Херсонської міської ради та Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка, і залишив без змін рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 10 травня щодо визнання протиправним рішення про перейменування вулиці Лютеранської у Херсоні на вулицю Катерини Гандзюк. 

Сьогодні прес служба суду повідомила, що відповідне рішення було прийнято 6 листопада.

“Судом оголошено вступну і резолютивну частини постанови, яка набрала законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення”, – йдеться в повідомленні.

У суді розгляд справи назвали таким, що “викликав суспільний резонанс серед громадськості”.

Як відомо, раніше Херсонський окружний адміністративний суд 10 травня частково задовольнив позов проти Херсонської міської ради та мера міста щодо скасування окремих пунктів рішення міської ради щодо перейменування вулиці в Херсоні на честь активістки та чиновниці Катерини Гандзюк.

Херсонська міська рада, 22 лютого прийняла рішення про перейменування Лютеранській вулиці в Херсоні на честь Катерини Гандзюк.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла в реанімації в Києві , 4 листопада 2018 року.За весь час лікування, вона перенесла 11 операцій . 31 липня 2018 року, активістку у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. У неї були опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей.

Залишити відповідь