Субота, 20 Квітня, 2024
Війна

Фінські та естонські військові сапери вивчають український досвід розмінування

У Кам’янці-Подільському на базі Центру розмінування військовослужбовці Сил оборони Естонської Республіки та Збройних сил Фінляндії пройшли курс зі знешкодження вибухонебезпечних предметів (EOD).

Про це повідомляє Міноборони.

Впродовж п’яти днів під керівництвом українських саперів Центру розмінування естонські та фінські військовослужбовці вдосконалювали свої знання та навички з мінування місцевості, ознайомлювалися з особливостями застосування процедур знешкодження саморобних вибухових пристроїв, подолання мінно-вибухових загороджень, застосування мінно-розшукових собак у роботі груп зі знешкодження ВНП.

Особлива увага була приділена застосуванню штатних інженерних боєприпасів армії Російської Федерації під час бойових дій на Донбасі.

Наприкінці заходу представники Сил оборони Естонської Республіки та Збройних сил Фінляндії подякували керівництву та особовому складу Центру розмінування за гостинний прийом, можливість удосконалити рівень своїх професійних знань, особливо за нагоду вивчити бойовий досвід українських військових саперів.

Залишити відповідь