Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Сьогодні у США почнуться публічні слухання щодо імпічменту Трампа

Сьогодні у Сполучених Штатах Америки, в Палаті представників, почнуться публічні слухання у справі про імпічмент американського президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Згідно з повідомленням, о 09:00 за місцевим часом першим, хто буде давати свідчення, стане Вільям Тейлор, тимчасовий повірений у справах України. Раніше на закритих слуханнях він говорив про використання адміністрацією Трампа теми військової допомоги й візиту до Білого дому для тиску на Володимира Зеленського.

Крім того, 15 листопада публічно на слуханнях виступить колишня посол США в Україні Марі Йованович. Вона раніше сказала слідчим, що перед відкликанням з посади відчувала брак підтримки з боку Державного департаменту, а після того – загрозу з боку Трампа.

Розслідування справи про імпічмент Дональда Трампа почалося після телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським. Голова комітету з розвідки палати представників Адам Шифф заявив, що якщо тиск президента США на українського колегу буде доведено, то сам імпічмент може стати єдиним виходом з ситуації.

Залишити відповідь