Середа, 24 Квітня, 2024
Суспільство

Незважаючи на порушення Андрію Варішу дозволили будувати висотки в Києві

Попри порушення та відсутність ключових документів, компанія з орбіти Київського забудовника друга глави Офісу президента Андрія Богдана, Андрія Вавриша отримала дозвіл будувати висотки на вулиці Вільшанській, в столичному районі Печерська.

Про це повідомляє в своєму розслідуванні Bihus.info.

Мова йде про зсувонебезпечний схил, на якому будувати дуже небезпечно. І де так само, раніше будувати збиралися компанії відомі своїми сумнівними діями на будівельному ринку .

Під час розслідування, журналістами встановлено, що Ділянка площею в 2,3 гектари розташована на Вільшанській, 2-6.

Повідомляється, що у серпні компанія “МК 8” взяла її в суборенду, а вже на початку вересня Державна архітектурно-будівельній інспекція видала їй дозвіл для початку будівництва першої черги житлового комплексу з офісами, торговими, спортивно-оздоровчими комплексами та паркінгом.

Так само стало відомо, що в частині документів збільшена реальна площа орендованої ділянки вдесятеро – з 2,3 гектара до 23-х.

Також порушено Генеральний план, де ця ділянка значиться зоною середньої забудови, тобто призначена для будинків максимум на 8 поверхів.

Нинішній керівник компанії “МК 8” Сергій Софієв – працівник Андрія Вавриша. Керівник компанії, яка значиться засновником “МК 8”, Дмитро Овсій – юрист і партнер Вавриша.

Вавриш у розмові з журналістами Bihus.Info підтвердив, що забудова Вільшанської – його проект і він має на нього “неабиякі плани”.

Як відомо, ще у липні керівником фірми “МК 8” був Вадим Струневич, який залишив цю посаду, бо пішов у народні депутати від президентської партії “Слуга народу”.

Коментувати свіжу забудову від “МК 8” Струневич відмовився, пославшись на те, що все відбувалося вже після його виходу з бізнесу.

Фото: Bihus.info

Виявилася дуже цікава деталь, попри наявність спільного селфі сам Струневич знайомство з Вавришем приховує.

Натомість Вавриш виявився дуже обізнаним у справах нардепа. У розмові з журналістами Bihus.Info про плани на Вільшанську він заявив, що Струневич не контролює фірму-забудовника.

Залишити відповідь