Вівторок, 14 Травня, 2024
ПолітикаСуспільство

Законопроект про ринок землі підтримали у Верховній Раді

Верховна Рада 13 листопада, проголосувала в першому читанні за проєкт закону №2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” , який ініціювала фракція “Слуга Народу”.

Сьогодні, засідання ВР почалося із затримкою, бо депутати від “Батьківщини” та “Опозиційної платформи – За життя” блокували президію та трибуну.

Міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофію Милованову довелося представляти урядовий проєкт закону під крики “Ганьба!” і в оточенні противників.

Але після багатогодинних обговорень і суперечок, в першому прочитанні закон був прийнятий Вже відомо, що це рішення підтримали 240 депутатів. “За” голосувала більшість членів фракції “Слуга народу” та окремі позафракційні депутати.

Проти ринку землі виступала лідерка ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко. Так само нардеп Сергій Шахов виступив проти законопроєкту і заявив, що під час другої Світової війни “фашисти вивозили український чорнозем”. “Опозиційна платформа – За життя” пропонувала власний законопроєкт про продовження мораторію на продаж землі та всеукраїнський референдум.

Фракції “Батьківщини”, “Опозиційної платформи – За життя”, “Європейської солідарності” та депутатська група “За майбутнє” виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Як відомо, ініціатором законопроєкту № 2178-10 були нардепи від фракції “Слуга народу”.

Залишити відповідь