П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

Під особисту поруку нардепів Волинця та Сюмар суд відпустив Ляшка

Фото: Олег Ляшко в суді / скріншот відео

Лідеру “Радикальної партії” Олегу Ляшко, який влаштував бійку з нардепом від “Слуги народу” Андрієм Герусом, Бориспільський суд (Київська обл.) обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки народними депутатами Вікторією Сюмар (фракція “Європейська солідарність) і Михайлом Волинцем (фракція” Батьківщина “).

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”

“Покласти на підозрюваного Ляшка Олега Валерійовича обов’язки, передбачені ст. 190 КПК України, а саме: прибувати на кожну вимогу слідчого прокурора або суду, повідомляти слідчого прокурора або суд про зміну місця проживання, утриматися від спілкування з потерпілим або свідком”, – сказав суддя .

Зазначається, що термін дії обов’язків визначено до 17 січня 2020 року.

Кілька людей відразу заявили про своє бажання взяти його на поруки, зокрема: Віталій Купрій, Вадим Наливайченко, Вікторія Сюмар, Михайло Волинець. Ляшко подякував їм за підтримку і пообіцяв, що “коли їх саджатимуть”, він також їх підтримає.

Тепер, за рішенням суду Олег Ляшко залишиться на волі на час проведення розслідування. Відповідне рішення Бориспільський районний суд ухвалив 19 листопада.

Перед самим засіданням суду Ляшко заявив, що не боїться “дрібних провокаторів”.

“Йду на засідання Бориспільского міськрайонного, де суддя Кабанячий обиратиме мені запобіжний захід у сфальсифікованій справі про конфлікт із зрадником “,- написав в фейсбуці Ляшко. Та виклав відповідне відео.

Як розвивалися події.

Як відомо раніше, інцидент між Ляшком і Герусом стався увечері 6 листопада у залі іноземних делегацій аеропорту “Бориспіль”. Голова Радикальної партії обвинуватив Геруса у лобіюванні поправки, що дає можливість закуповувати Україні російську електроенергію.

А вже 18 листопада, Ляшко отримав підозру Бориспільської місцевої прокуратури, через бійку з Герусом, а також приніс заяву з вимогою про відкриття кримінального провадження проти Геруса за “державну зраду” і “зловживання владою”.

Прокуратура повідомила Ляшку про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

Залишити відповідь