Вівторок, 23 Квітня, 2024
Суспільство

У прокуратурі просять суд заарештувати Ляшко

Бориспільська місцева прокуратура сьогодні направила до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому народному депутату України Олегу Ляшку.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

“У понеділок, 18 листопада 2019 року, заступником керівника Бориспільської місцевої прокуратури Київської області колишньому народному депутату України повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 346 ККУ (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча, а саме умисне заподіяння особам, зазначеним в частині першій цієї статті, середньої тяжкості тілесних ушкоджень чи легких тілесних ушкоджень, нанесення побоїв чи вчинення інших насильницьких дій у зв’язку з їх державною або громадською діяльністю)”,- йдеться в повідомленні відомства.

Повідомляється, що за версією слідства, вказана особа 6 листопада 2019 року в приміщенні міжнародного аеропорту “Бориспіль” нанесла тілесні ушкодження народному депутату України.

До суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У відомстві уточнюють, що вказані дії караються позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

В той же час, Ляшко вів пряму трансляцію у фейсбуці , про свій візит до Бориспільської прокуратури.

Ляшко заявив журналістам, які були біля прокуратури , що справу проти нього наказав сфальсифікувати генпрокурор Руслан Рябошапка.

“У день інавгурації я сказав Зеленському: «Погано почав – погано закінчиш!». Сьогодні, коли прокуратура вимагає посадити мене в тюрму по сфальсифікованій справі за те, що я борюся проти спроб Зеленського продати Україну, я повторю Зеленському ті самі пророчі слова: погано почав, а закінчиш ще гірше! Де б я не був, я не дам владі продати Україну!”,- написав пізніше колишній нардеп.

Як відомо, Олегу Ляшку вручили підозру через сутичку з народним депутатом від “Слуги народу” Андрієм Герусом.

1 коментар

Залишити відповідь