Четвер, 16 Травня, 2024
Політика

У Болівії домовилися про проведення виборів до парламенту

Колишній президент Ево Моралес не зможе взяти у них участь. Відповідний законопроєкт про нові вибори був ухвалений одноголосно.

Про це повідомляє dpa.

Сенат Болівії у суботу, 23 листопада, затвердив рішення про проведення парламентських виборів. Згідно з новим законопроєктом, кандидатам, які займали вже були членами парламенту протягом його останніх трьох скликань, забороняється балотуватися на переобрання. Відповідно, колишній президент країни Ево Моралес не зможе брати участь у цих виборах.

Цей законопроєкт був одноголосно ухвалений. Згідно з ним, впродовж наступних 20 днів повинні бути також обрані члени виборчої комісії країни. Тимчасова президентка Болівії Жанін Аньєс заявила, що підпише цей законопроєкт у неділю, 24 листопада.

Крім того, Аньєс відхилила законопроєкт партії Моралеса про амністію колишнього президента та віцепрезидента Альваро Гарсії Лінери. Утім, партія Моралеса “Рух за соціалізм” уклала угоду про діалог з тимчасовим урядом у присутності посередників з Організації Об’єднаних Націй, Європейського Союзу та католицької церкви.

Залишити відповідь