Четвер, 18 Квітня, 2024
Політика

Парнас передав Конгресу США записи про Україну

Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США має аудіо – і відеозаписи та фотографіями по “українському питанню”, наданими Левом Парнасом, партнером особистого адвоката президента Дональда Трампа Руді Джуліані.

Про це повідомляє ABC-news.

За даними джерел ABC, деталі вмісту записів не розголошуються, проте відомо, що ці матеріали стосуються колишнього віце-президента США Джо Байдена і даних про можливий вплив на Україну з боку Трампа для його вигоди.

“Ми викликали в суд Лева Парнаса та Ігоря Фрумана з приводу їх записів. Ми хотіли б, щоб вони повністю виконали ці повістки”, – сказав голова комітету з питань розвідки Адам Шифф.

Адвокат Парнаса відмовився від коментарів, повідомивши, що раніше вже була заява Парнаса, в якій він повідомив про своє бажання “виконати порядок і надати розвідувальному комітету Палати правдиву та важливу інформацію, яка сприяє правосуддю, а не перешкоджає йому”.

“Його докази і потенційні свідчення є неупередженими і не призначені для участі в битві між лівим і правим, а скоріше для допомоги у визначенні нашим урядом того, що є кращим в інтересах нашої нації”, – зазначено в заяві.

Деякі матеріали вже знаходяться у розпорядженні федеральних слідчих в Південному окрузі Нью-Йорка і, таким чином, затримуються від передачі. Про це кажуть джерела, знайомі з цим питанням.

Партнер Парнаса, Фруман, не співпрацював з комітетом.

Залишити відповідь