Середа, 15 Травня, 2024
Суспільство

Правоохоронці вилучили записи камер відеоспостереження з місця наруги над пам’ятником Шолом-Алейхему

Фото: Володимир Кацман /Facebook

У столичній поліції повідомили, що її співробітники вилучили записи з вуличних камер відеоспостереження, які могли зафіксувати осіб, які осквернили свастикою пам’ятник Шолом-Алейхему.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва

“До столичної поліції звернувся співробітник релігійної установи на вулиці Шота Руставелі із повідомленням про те, що протягом ночі невідомі обмалювали фарбою пам’ятник. На виклик виїхала слідчо-оперативна група Печерського управління поліції та задокументувала подію.На місці поліцейські опитали заявника, а також оглянули споруду та прилеглу територію. Окрім того, правоохоронці вилучили записи з вуличних камер відеоспостереження”,- йдеться в повідомленні правоохоронного відомства.

Уточнюється, що слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п‘яти років обмеження волі.

Зараз , вживаються заходи зі встановлення та затримання осіб, причетних до правопорушення.

Раніше, ми повідомляли, що 25 листопада в столиці на вулиці Рогнідинській, невідомі розмалювали свастиками пам’ятник єврейському письменнику Шолом-Алейхему. Про це заявив журналіст та політик Володимир Кацман.

Залишити відповідь