Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Лідер Шотландії має намір провести референдум за незалежність

epa05845675 (FILE) - A file photograph showing leader of the Scottish National Party (SNP), Nicola Sturgeon, First Minister of Scotland, delivers a speech on 'Brexit' at the Institute of Directors (IoD) in the Royal Albert Hall in London, Britain, 27 September 2016. Media reports on 13 March 2017 state that Nicola Sturgeon will seek approval for second Scottish Independence referendum. EPA/ANDY RAIN

Лідер Шотландії Нікола Стерджен представила передвиборний маніфест Шотландської національної партії з намірами проведення референдуму за незалежність від Британії.

Про це повідомляє BBC.

Маніфест стверджує, що SNP, вигравши більшість місць у Шотландії, надішле чіткий сигнал про те, що референдум про незалежність має відбутися наступного року.

Нікола Стерджен сказала, що країна зіткнулася з “фундаментальним питанням” про те, хто повинен вирішити її майбутнє.

“Демократично обраний шотландський парламент погодився з тим, що народу повинен бути наданий вибір щодо його майбутнього. Невиборний уряд консерваторів у Вестмінстері не має права скасувати це рішення. Не повинно бути ніякого вестмінстерського вето на право народу Шотландії вирішувати своє власне майбутнє” – заявила Стерджен.

SNP отримала 35 місць на останніх загальних виборах в 2017 році, що робить її третьою за величиною партією в парламенті Британії.

Стерджен каже, що вона відкрита для формування “прогресивного альянсу” з іншими партіями після виборів, але виключила укладення угоди з консерваторами або вступ у формальну коаліцію з лейбористами.

Залишити відповідь