П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Українські школярі відстають від середніх показників за дослідженням ОЕСР

Україна вперше взяла участь у міжнародному дослідженні якості шкільної освіти PISA, яке проводиться Організацією економічного співробітництва та розвитку, і його результати виявилися маловтішними.

Про це повідомляє DW.

PISA вважається найбільшим міжнародним дослідженням якості освіти. Цього разу в ньому взяли участь загалом 600 тисяч школярів із 79 країн та регіонів. Дослідження PISA проводиться кожні три роки й охоплює читацьку та математичну компетенції, а також сферу природничих наук. Як зазначається на сайті PISA, у межах тестування перевіряються не знання фактів, а вміння школярів використовувати й розумно пов’язувати знання та інформацію, якими вони володіють, аби мати успіх в інформаційному суспільстві 21-го століття. 

Отже, згідно з результатами PISA 2018, українські школярі відстають від середніх показників країн ОЕСР. При цьому у тестуванні серед 15-річних учнів шкіл, які на час проведення дослідження навчалися щонайменше у сьомому класі, українські школярі набрали менше балів за кожною з трьох оцінюваних компетенцій: у читанні, математиці та природничих науках.

Залишити відповідь