Вівторок, 12 Березня, 2024
InГаджет

Instagram вимагатиме дату народження в користувачів при реєстрації

Також Instagram надасть користувачам можливість блокувати повідомлення від людей, на яких вони не підписані.

Про це повідомив директор Instagram з продуктів Вішала Шаха.

Соцмережа Instagram, яка належить Facebook Inc., вводить обов’язкове зазначення дати народження при реєстрації нових користувачів, щоб розширити рекламу продуктів, не призначених для дитячої аудиторії.

«Instagram з середи почне вимагати від усіх нових користувачів вказувати свою дату народження, розширюючи аудиторію для реклами алкоголю та інших продуктів, не призначених для дітей, при цьому посилюючи захист для дитячої аудиторії», – зазначив він.

Досі правила Instagram дозволяли реєструватися користувачам старше 13 років. Як уточнили в прес-службі Instagram, зміна дати народження в акаунті в Facebook спричинить зміни в даті, зазначеній в Instagram-акаунті.

При цьому дату народження не зможуть бачити інші користувачі, наголосили в компанії.

Крім того, в найближчі тижні Instagram надасть користувачам можливість блокувати повідомлення від людей, на яких вони не підписані, а компаніям і відомим особистостям нововведення дасть змогу обмежувати перегляд своїх повідомлень неповнолітніми, зазначає видання.

Нова функція почне свою роботу з середи в тестовому режимі – в подальшому в компанії будуть оцінювати необхідність введення такої функції на постійній основі.

Залишити відповідь