Субота, 20 Квітня, 2024
Екологія

США запровадили санкції проти російських компаній, пов’язаних з кібербезпекою

Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадив санкції проти російської кіберзлочинної організації Evil Corp, яку пов’язують зі створенням та поширенням вірусної програми Dridex.

Про це повідомив офіційний сайт американського Мінфіну.

Під санкції потрапили сім компаній з Росії, якими, за інформацією Мінфіну США, керує Денис Гусєв – імовірно, учасник Evil Corp. Ватажок організації Максим Якубець потрапив в список санкційних осіб, за інформацію про нього оголошена нагорода в 5 млн доларів.

Кіберзлочинна організація Evil Corp поширює шкідливе ПЗ Dridex, яке використовувалося для зараження комп’ютерів і збору даних сотень банків і фінансових установ у більш ніж 40 країнах. У 2015 році угруповання брало участь в операції Gameover Zeus, під час якої зі світових банків вкрали не менш 100 мільйонів доларів. Гроші забирали за допомогою ботнету Zeus, автором якого ФБР назвало росіянина Євгена Богачева. Також його підозрюють в тому, що він збирав інформацію про уряди зарубіжних держав, яка могла б зацікавити російського президента Володимира Путіна.

Залишити відповідь