Вівторок, 12 Березня, 2024
Екологія

Кліматичний саміт ООН у Мадриді завершився провалом

Головні світові економіки опираються зобов’язанням, закріпленим у Паризькій угоді.

Про це повідомляє Reuters.

Після двотижневого саміту багато делегатів заявили про те, що головуюча на переговорах Чилі підготувала підсумковий текст, який ризикує звернути Паризьку угоду 2015 року проти вирішення проблем глобального потепління.

Кліматичний саміт мав завершитися в п’ятницю, проте затягнувся через суперечки з приводу реалізації Паризької угоди, яка досі не змогла зупинити ріст викидів вуглецю. Також учасники переговорів висловили обурення небажанням великих забруднювачів продемонструвати готовність до скорочення викидів.

Також повідомляється, що якщо великі економіки, такі як Китай, Індія, Японія, Бразилія, Австралія та інші, не зможуть домовитися, то практично зникнуть надії на запобігання катастрофічного підвищення температури.

Учасники саміту заявили, що підготовлений Чилі проект підсумкової заяви, був одним з найгірших, які вони бачили на переговорах з клімату.

“Підхід Чилі до цього тексту показує, що вони слухають забруднювачів, а не людей”, – зазначила виконавчий директор Greenpeace International Дженніфер Морган.

Залишити відповідь