Четвер, 28 Березня, 2024
Кримінал

На Херсонщині поліцейські врятували чотирьох дітей від батька-дебошира

До Херсонського відділу поліції надійшов виклик про сімейну сварку. Жінка повідомила, що у сусідній квартирі плачуть діти.

Про це повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

На виклик прибула  мобільна група поліції з протидії домашньому насильству.  Сварка в квартирі  тривала, однак вхідні двері ніхто не відчиняв.

Відтак, враховуючи, що у помешканні перебували неповнолітні діти,  правоохоронці викликали рятувальників для демонтажу дверей.

При появі поліцейських нетверезий дебошир вибіг на балкон та намагався вистрибнути з сьомого поверху. Однак він зачепився одягом за конструктивні елементи балкону. Чоловік  продовжував вести себе агресивно. Поліцейські  розпочали перемовини з ним та, скориставшись моментом, зняли  його з балкону.

З’ясувалося, що батько чотирьох дітей спочатку побив дружину, а потім почав бити 14-річну  дочку. Матір у цей момент теж була напідпитку. Неповнолітні проживали в антисанітарних умовах, тож нині  діти перебувають у притулку. 

Відносно матері поліцейські склали адміністративний  протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Водночас кривднику за вчинення насильства в сім’ї загрожує кримінальна відповідальність. Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь