Субота, 20 Квітня, 2024
Кримінал

На Донеччині СБУ викрила міжрегіональне угруповання торговців метадоном

На Донеччині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на виробництві та збуті гуртових партій метадону. Виторг наркоторговців становив понад чотири мільйони гривень на місяць.  

Оперативники спецслужби встановили, що до складу групи входили раніше судимі за аналогічні злочини мешканці Запорізької області. Нарколабораторії зловмисники організовували в орендованих приміщеннях у обласному центрі. Для конспірації ділки постійно змінювали місця розташування нелегальних «виробництв». Щотижня зловмисники виготовляли до двох кілограмів метадону. Збували наркотики на території Донецької та Луганської областей. Як кур`єрів наркоділки використовували неповнолітніх.

Організаторку і трьох учасників угруповання правоохоронці затримали відповідно до ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України в Маріуполі під час спроби збуту чергової партії наркотиків.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, затриманим здійснено повідомлення про підозру. Вирішується питання щодо обрання зловмисникам міри запобіжного заходу.

Під час обшуків за місцями проживання ділків у Запоріжжі та Маріуполі вилучено 300 грамів метадону, чорнові записи, банківські картки, мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до наркобізнесу.

Викриття зловмисників проводилось спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.

Залишити відповідь