Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

В РНБО серед версій катастрофи літака називають ураження ракетою і теракт

Серед версій катастрофи літака “Міжнародних авіаліній України” в Ірані є ураження літака зенітною ракетою та терористичний акт .

Про це повідомив у Фейсбуці, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данилов.

“Вивчаються різні версії раптового падіння літака, серед основних: ураження літака зенітною ракетою ЗРК, зокрема ЗРК “Тор”, бо інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з’явилася в мережі інтернет, зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об’єктом;руйнування і вибух двигуна з технічних причин;вибух всередині літака внаслідок терористичного акту”,- повідомив секретар РНБО.

За словами Данилова, нині триває нарада за участю представників компетентних органів Ірану, в тому числі іранського ІСАО – міжнародної організації цивільної авіації.

Він уточнив, що до складу комісії з боку України включено фахівців, які беруть участь у міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський “Боїнг” МН-17 17 липня 2014 року в повітряному просторі України, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети “Бук”, яка збила малайзійський літак.

“Як відомо, наші експерти показали високий рівень професіоналізму в цій справі”,- підкреслив секретать РНБО

Залишити відповідь