Четвер, 16 Травня, 2024
Політика

Президент Ірану попросив вибачення в українців за трагедію літака МАУ

Президент Ірану Хасан Рухані висловив співчуття українському народу та родинам загиблих унаслідок збиття літака МАУ. Він попросив вибачення від іранської сторони за трагедію, яка забрала 176 людських життів.

Про це повідомляє Офіс президента.

Пан Рухані зазначив, що трагедія сталася через помилкові дії військових Ірану, пообіцяв притягти всіх причетних до відповідальності і надати всю необхідну допомогу українським експертам.

“Визнання “ракетної версії” як причини катастрофи відкрило шлях для продовження її розслідування без будь-яких затримок і перепон”, – наголошує Володимир Зеленський.

Він сказав під час розмови, що необхідно якомога швидше ідентифікувати та повернути тіла українських громадян до України.

“Для нас надзвичайно важливо, щоб уже наступного тижня – до 19 січня – тіла загиблих повернули в Україну, щоб їхні рідні могли з ними попрощатися”, – підкреслив президент України.

Сьогодні керівник військової авіації Корпусу вартових Ісламської революції, елітного спецпідрозділу іранської армії, бригадний генерал Амір Алі Хаджизаде визнав відповідальність його підрозділу за збиття українського літака.

“Ми всі приймаємо відповідальність і приймемо будь-яке рішення влади. Саме ми”, – зазначив генерал.

Залишити відповідь