Четвер, 25 Квітня, 2024
Цікаве

Харків’янин встановив світовий рекорд, пропливши на каяці у вулканічному озері

Український альпініст з Харкова Валентин Сипавін встановив світовий рекорд – проплив на каяці у озері найвищого у світі вулкану Охос-дель-Саладо

Водойма розташована на висоті шість тисяч 400 метрів, повідомляє 24 канал.

Українець зустрів новий рік на висоті шість тисяч метрів. Рекорду не планував. Жартує, що просто підіймався на найвищий на планеті вулкан і готувався до складної весняної експедиції.

З австралійським мандрівником Даніелем Буллом, що вже має два світових рекорди, зустрівся раптово. Як виявилось, команда австралійця була непідготовлена до сходження, тож мандрівник звернувся за допомогою до Валентина. 

Валентин йшов до озера вісім годин. З собою ніс 17-кілограмовий каяк, на якому і пізніше встановив рекорд.

«Я розбив приблизно 60 метрів довжини, це такий вузький прохід. За умовами номінації в Книгу рекордів Гіннеса, потрібно було проплисти не менше одного кілометра. Це було таке плавання в каналі, який пробив у кризі. Скажімо, туди й назад я кілька раз плавав», – розповів Валентин Сипавін.

Український альпініст – віцечемпіон світу з лідолазання. Цього разу вдома його не було місяць. За цей час Валентин побачив вісім країн. Та відпочиватиме чоловік не довго. Альпініст знову побачить Еверест у квітні 2020 року.

«Якщо експедиція успішно завершиться, я буду єдиним українцем, який підкорить Еверест чотири рази», – додав Валентин Сипавін.

Залишити відповідь