Середа, 24 Квітня, 2024
Суспільство

У центрі Одеси правоохоронці штурмували квартиру для порятунку дітей

В квартирі забарикадувалися п’яні чоловік і жінка з двома малолітніми дітьми.

Про це повідомляє служба у справах дітей Одеської міської ради.

Сьогодні вночі її фахівцям спільно з бійцями спецпідрозділу довелося силовим методом проникати в квартиру, розташовану в Приморському районі міста.

Причиною штурму стало те, що малолітні діти перебували в небезпеці і їх необхідно було терміново вилучити із сім’ї. Як повідомила в. о. начальника зазначеної служби Юлія Нікандрова, те, що сталося вчора, було рятувальною операцією.

“Співробітники територіального відділу служби у справах дітей Одеської міськради виїхали на адресу соціально неблагополучної сім’ї для негайного вилучення двох дітей через загрозу їхнім життям і здоров’ю. Дві дівчинки у віці 1,5 і 4,5 року”, – повідомила Нікандрова.

Як зазначається, мати дітей і її чоловік перебували в стані алкогольного сп’яніння.

Сім’я перебуває на обліку служби, як така, що потрапила в складні життєві обставини. Діти були в лахмітті, голодні, а в квартирі – антисанітарія.

За словами Нікандрової, зазвичай в роботі оперативних груп беруть участь служба у справах дітей, поліція, медики та центр соцслужб (колегія фахівців).

“Сьогодні ж приєдналися ТОР (спецпідрозділ поліції тактико-оперативного реагування), спецпідрозділ поліції “Поліна” (займається домашнім насильством), співробітники ДСНС. Без них врятувати дітей було б вкрай складно, оскільки батьки забарикадувалися в квартирі та прохання відчинити двері повністю проігнорували”, – повідомила Нікандрова.

Наразі дітей уже передали до відповідного дитячого закладу. Волонтери допомогли оперативно забезпечити дівчаток одягом, харчуванням і предметами особистої гігієни.

“Те, у що одягнені діти, одягом не назвеш”, – акцентувала керівник служби.

Залишити відповідь