Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

США вводить візові обмеження для громадян шести держав

Згідно з указом, припинена видача імміграційних віз для деяких громадян М’янми, Еритреї, Киргизстану та Нігерії. Деякі громадяни Судану і Танзанії не зможуть брати участі в лотереї “грін-кард”. 

Про це повідомляє Голос Америки.

Нові обмеження не поширюються на неімміграційні візи – туристичні, бізнес та інші.

Також зберігають силу візові обмеження, встановлені в 2017 році для громадян Ірану, Лівії, Північній Кореї, Сирії, Венесуели, Ємену та Сомалі

Це рішення обумовлене тим, що власника імміграційної візи набагато складніше видворити за межі США, ніж власника американської візи будь-якого іншого типу.

У список потрапили держави, які не привели свої протоколи і процедури ідентифікації осіб відповідно до стандартів США, або не надають США інформацію, необхідну для забезпечення безпеки Сполучених Штатів.

В указі президента Трампа, зокрема, сказано, що Киргизстан не випускає електронних паспортів та/або не ділиться деякими видами інформації, включаючи інформацію, що стосується громадської безпеки і тероризму.

Трамп сподівається, що його жорстка імміграційна політика допоможе мобілізувати прихильників для переобрання на виборах у листопаді.

Залишити відповідь