П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

“1 + 1” звернулися з проханням про захист до Зеленського

Група “1+1 медіа” звернулася по допомогу до керівництва держави через обшуки, які провела СБУ у журналістів телеканалу.

Лист адресовано зокрема, до Президента України Володимира Зеленського, та Голови ВРУ Дмитра Разумкова, так само до керівників силових структур і відомств.

” Журналістський колектив та керівництво групи компаній 1+1 Медіа звертають Вашу увагу на надзвичайні й безпрецедентні дії Служби безпеки України під час досудового розслідування”,- йдеться у зверненні.

За словами представників медіахолдингу, 5 лютого 2020 слідчими управління Служби безпеки України на підставі Постанови слідчого судді Шевченківського районного суду м .. Києва від 28 січня 2020 був проведений обшук в приміщенні редакції програми «Секретні матеріали» (орендарем приміщення є Іноземне підприємство «1 + 1 продакшн »).

Вони уточнюють, що під час обшуку слідчими було допущено низку грубих порушень кримінального процесуального закону.

В “1+1” заявили, що дії Служби безпеки України щодо обшуку журналістів суперечать принципам політичної нейтральності й неупередженості . За обставин, що склалися, дії Служби безпеки України, на жаль, не можуть розглядатись інакше, ніж політичний шантаж та спосіб тиску на свободу медіа.

“Враховуючи усе вищевикладене, ми звертаємося до вас із проханням не залишити цю ситуацію поза увагою, не допустити посягання на свободу слова в Україні та вжити заходів щодо недопущення прямого політичного тиску і спроб переслідування незалежних медіа”, – підкреслили представники медіагрупи.

Залишити відповідь