Четвер, 28 Березня, 2024
Кримінал

На Волині СБУ вилучила контрафактні цигарки на майже мільйон грив

На Волині Служба безпеки України завадила потраплянню до мережі роздрібної торгівлі контрафактної тютюнової продукції на мільйон гривень.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Ковеля планує налагодити незаконний збут на території регіону гуртових партій контрафактних цигарок, виробництва однієї із сусідніх країн. «Товар» ділок мав намір постійно отримувати із-за кордону та збувати власникам дрібних торговельних точок.

Правоохоронці зупинили вантажівку зловмисника в Любомльському районі області. Під час огляду транспортного засобу виявлено понад 13,5 тисяч пачок цигарок іноземного походження без марок акцизного збору на півмільйона гривень.

Аналогічну схему блокували і в Ковельському районі. Цього разу в автомобілі зловмисниці виявлено 10 тисяч пачок контрафакту на 400 тисяч гривень.

У межах кримінальних проваджень, відкритих за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Заходи із протидії незаконному обігу підакцизних товарів проводилися спільно з ГУ Державної фіскальної служби, Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Залишити відповідь