П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Кримінал

Нацполіція затримала 19 – річного студента у підозрі щодо підпалу автомобіля журналістки

У Львівській області затримали 19 – річного студента “Львівської політехніки” у підозрі щодо підпалу автомобіля журналістки “Радіо Свобода” Галини Терещук.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Затриманий правоохоронцями в ніч на 6 лютого є 19-річним студентом “Львівської політехніки”, який вчиться на бюджеті на першому курсі за спеціальністю “будівництво та цивільна інженерія”, – повідомила журналістка “Схем”.

 У львівській прокуратурі зазначили, що в ніч вчинення злочину палій декілька разів перевдягався, що ускладнило його пошук. Але на сьомий день після підпалу його знайшли у Одесі, повідомили про підозру і затримали.

“Він побачив, що після вчинення ним цієї події вона набула розголосу, резонансу. Він злякався і терміново поїхав в Одесу для того, щоб сховатися від правоохоронців. Більш того, він неодноразово змінював одяг, ще перебуваючи у Львові. Але злякався, – поїхав до Одеси. І в одному із готелів знімав там номер”, – розповів на брифінгу перший заступник прокурора Львівської області Олег Капітула.

Затриманий, за даними джерел “Схем”, – громадянин України, хоча раніше голова МВС Арсен Аваков вказав у твіттері, що затриманий – громадянин Молдови.

Журналісти поспілкувалися з його колишніми викладачами з попереднього місця навчання, які охарактеризували хлопця як “сумлінного студента, активіста, що брав участь в усіх заходах”, як “волонтера, який допомагав у дитячих будинках”.

Залишити відповідь