П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Колишній віце-прем’єр Козак займатиметься відносинами РФ та України

Колишній віце-прем’єр РФ Дмитро Козак на своїй новій посаді заступника глави адміністрації президента займатиметься, зокрема, відносинами Росії та України.

Про це повідомив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає агентство ТАСС.

«Я можу констатувати, що Козак займається і буде продовжувати займатися на своїй новій посаді українськими справами», — сказав Пєсков, додавши, що «точне формулювання буде зафіксоване в розподілі обов’язків, які поки не формалізовані».

На запитання про те, чи підписане прохання про відставку помічника глави держави Владислава Суркова, який раніше займався питаннями України в Кремлі, Пєсков відповів: «Ні, ми ж не оголошували про це». Водночас він наголосив, що тепер куратором цієї теми буде Козак.

Наприкінці січня президент Росії Володимир Путін призначив колишнього віцепрем’єра Дмитра Козака заступником керівника своєї адміністрації. Водночас помічник Путіна Владислав Сурков, який був «куратором» Донбасу, нібито залишає держслужбу. Про це заявив директор Центру політичної кон’юнктури Олексій Чеснаков, хоча указу про відставку Суркова досі немає. За його словами, це рішення ухвалили «у зв’язку зі зміною курсу на українському напрямі». 

Залишити відповідь