Понеділок, 3 Червня, 2024
Політика

У Кремлі не проти розглянути пропозицію з постачання води з України в Крим

Російська Федерація готова вивчити можливість комерційної поставки води в анексований Крим з материкової України. Таку заяву зробив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Про це повідомляє російське агентство Інтерфакс.

Таким чином, в Кремлі відреагували на недавню заяву глави фракції “Слуга народу” Давида Арахамію про поставку води в Крим в обмін на поступки по Донбасу.

“Якщо дати воду до Криму, то будемо мати велику перевагу в переговорах по Донбасу – моя особиста позиція, я буду вважати це достатнім компромісом. Я на таке б пішов, тому що в Криму водою будуть користуватися громадяни України. Якщо це буде обмін, що вони відходять в Ростов, ми встановлюємо контроль над кордоном, я б на таке пішов “, – заявив Арахамія.

“Крим не може бути об’єктом будь-яких обмінів … Якщо є якісь пропозиції щодо додаткового водопостачання – на комерційній або на іншій основі – вони можуть бути розглянуті”, – сказав Пєсков.

Він вважає, що Крим – це російський регіон, “а питання Донбасу – це внутриукраїнська проблема. Але Росія робить все можливе, щоб сприяти її врегулювання

Нагадаємо, сьогодні новий глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив під час брифінгу, що подача води в Крим з материкової України ніколи не обговорювалася з Російською Федерацією. Також він зазначив, що пропозиція Арахамії відновити подачу води заради поступок по Донбасу є його особистою думкою.

Залишити відповідь