Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

У Харкові створять центр реабілітації для ветеранів війни

На нього з обласного бюджету виділять понад 31 мільйон.

Про це повідомили в пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації.

«У 2019 році було прийнято рішення про побудову тут реабілітаційного центру. Уже на наступній сесії облради (відбудеться 27 лютого – ред.) ми виділимо гроші для цього. Це трохи більш, ніж 31 млн грн. Такий центр реабілітації зараз відсутній у Харківській області, і його створення дуже важливе для нашого регіону», – сказав керівник регіону Олексій Кучер.

Центр створюватимуть на базі обласного госпіталю ветеранів війни. Серед робіт, які планують провести в госпіталі, – побудова басейна (3 на 8 метрів), ванни підводного тяжіння, лікувальних душів, комплексу екстремальної кріотерапії, соляної кімнати.

Підготовку для проведення робіт уже розпочали – у закладі звільняють приміщення, де відбуватимуться будівельні роботи. Керівництво закладу розраховує, що в перспективі центр зможе надавати допомогу не лише ветеранам війни, але й людям з інвалідністю.

За рік КНП «Обласний госпіталь ветеранів війни» приймає на лікування близько 5,5 тисячі осіб. У 2019-му – 5472 пацієнти (учасники АТО/ООС, ветерани Другої світової війни, війни в Афганістані).

Центр реабілітації, як зазначають в ОДА, має запрацювати вже цього року.

Залишити відповідь