П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Очільниця ДБР Венедіктова хоче скасувати амністію для учасників Революції Гідності

Т.в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова вважає ,  що закон про недопущення переслідування і покарання учасників Революції Гідності у 2014-2015 роках заважає справедливому розслідуванню вбивств на Майдані.

Про це вона розповіла в інтерв’ю виданню LB.ua.

За її словами, дія цього закону суперечить Кримінально-процесуальному кодексу.

 “Було вбито 78 мітингувальників і 13 міліціонерів. З точки зору справедливості, ми повинні пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав”,- зазначила Венедіктова .

Глава відомства вважає, що цей закон потрібно скасувати, якщо хочуть справедливого і чесного розслідування.

 “Крім того, ми розробили законопроєкт про заочне засудження, який був надісланий всім главам фракцій і Денису Монастирському (голова комітету з питань правоохоронної діяльності. – Ред.). Дуже сподіваємося, що депутати його підтримають. Оскільки далі ми не можемо рухатися. Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх. Але без цього, повторюся, рухатися далі неможливо”, – сказала Венедіктова.

Пізніше на сторінці ДРБ у Facebook було опубліковане звернення Венедіктової, у якому вона розповіла про те, що бюро ініціювало зміни до законодавства, які, на її думку, допоможуть притягти до відповідальності винних у справах Майдану. Що саме збираються змінювати, глава ДБР не уточнила.

Залишити відповідь