П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

У Варшаві вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні

У Варшаві біля меморіальної дошки Героям Небесної сотні на фасаді посольства України відбувся пам’ятний захід з нагоди шостих роковин трагічних подій на Майдані

Про це повідомляє Укрінформ.

Учасники акції поклали до меморіальної дошки квіти й запалили лампадки.

“Хочу подякувати всім за те, що ви сюди прийшли, що ми стоїмо біля символічної дошки пам’яті, що ми можемо подивитися їм в обличчя і сказати, що ми їх не забудемо. Ми робимо все, щоб ідеали, за які вони боролися і полягли, стали реальністю”,- заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Він додав, що посольство України приєдналося до тихої акції “Ангел пам’яті”.

Голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима своєю чергою заявив, що у контексті цієї річниці важливим є слово “солідарність”. Адже і ті, хто шість років тому були на Майдані, і ті, хто тоді підтримували їх у Варшаві, відчували, що вони були не самі.

“Наша пам’ять, наша солідарність і наша активність – це найкраще, що ми можемо подарувати цим людям, а також тим, хто сьогодні на фронті щодня захищають Україну і Європу”, – підкреслив Тима.

Учасники акції у своїх виступах згадували знайомих, які загинули на Майдані, зокрема, Богдана Сольчаника, котрий навчався у Польській академії наук.

Увечері в церкві на православному кладовищі у Варшаві відбулася панахида за загиблими на Майдані.

Залишити відповідь