Понеділок, 29 Квітня, 2024
Політика

Паніка довкола коронавірусу — результат інформаційної війни проти України

Гончарук переконаний, що паніка і протести місцевих мешканців проти розміщення евакуйованих з Китаю громадян — це один із наслідків інформаційної війни проти України.

Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Ті події, які вчора відбувалися, на мою думку, є наслідком зокрема інформаційної війни, яка продовжується щодо нашої країни і зсередини, і ззовні. Я передбачаю, що провокації продовжаться. Думаю, що інформаційне поле будуть продовжувати розкачувати, щоб створити паніку, щоб зневірити населення, посіяти серед нас недовіру і розбрат», — зазначив прем’єр.

Гончарук також розповів, що зараз різні ресурси розганяють історію про те, що «нібито громадянка Китаю, яка 5 днів тому прилетіла в Україну, пробула 4 дні в Києві і виїхала поїздом в Москву, на кордоні з РФ була зупинена, і там нібито виявили якийсь вірус і там нібито вони щось досліджують».

Прем’єр вважає, що уряд, президент і парламент «зробили все від них залежне і достатнє, щоб громадяни, які були евакуйовані, і ті, які знаходять на території України, були у безпеці». Наразі немає жодних підстав для паніки, ситуація під контролем, запевняє Гончарук.

Залишити відповідь