П’ятниця, 29 Березня, 2024
Економіка

“Укренерго” не виконала рекомендації Міненерго щодо припинення імпорту електрики з Росії

Міністерство рекомендувало “Укренерго” зупинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі, який був розпочатий внаслідок “поправки Геруса”, але рекомендації не були виконані

Про це повідомив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, передає “РБК-Україна”.

Міністр наголосив, що у нього немає повноважень впливати на рішення системного оператора.

“У мене була чітка позиція по імпорту електричної енергії. Лист, який написаний. Була окрема розмова по імпорту. Був графік по імпорту, там стояли нулі. Тепер знову не нулі. І знову-таки повноважень впливу на цю ситуацію в мене немає. Ви знаєте мою позицію по системному оператору”, – сказав Оржель.

Також міністр наголосив, що у нього немає повноважень впливати на рішення системного оператора, оскільки це незалежна компанія.

“Вони незалежні, тобто, корпоратизовані, наглядова рада. Як я, як міністр, буду впливати на їхні рішення, не можуть навіть сказати. Як громадянин України можу сказати, що в мене це викликає занепокоєння, ефективність роботи. Але як громадянин. Бо, не дай Боже, вони мені зараз напишуть і подадуть в суд, що я, як міністр, вчиняю на них тиск, на серйозні, корпоратизовані, дуже прозорі. Великі у них шоу відбуваються, в майбутнє вони дивляться, шампанське п’ють”, – зазначив Оржель.

Залишити відповідь